Під час дистанційного навчання є час навчитись чомусь корисному. Мої учні скористались такою нагодою!
Я працюю в Запорізькій гімназії № 11 понад 30 років і зараз навчаю дітей своїх колишніх учнів. Дівчатка від своїх мам знають як колись у нас проходили заняття з кулінарії.
Вся школа була нагодована, про хлопців ніколи не забували, навіть окремий стіл їм накривали. Чого ми тільки не виготовляли: від чаю та бутербродів до супів і шарлоток! Я пригадую, що ніхто з моїх учнів ніколи не скаржився на стан здоров’я: нікого не нудило, ні в кого не болів живіт і т.і. Навіть тоді, коли за моєю спиною висипали весь майонез у олів’є, бо не хотілось нести залишки додому.
Останні 20 років заняття з кулінарії в нашій гімназії не проводяться. У нас за планом тільки 1 година на трудове, а в 9 класах зараз взагалі — 0,5 год. Вже не маю тієї майстерні, що була: там навчається клас, а дві майстерні — для хлопців та для дівчат — об’єднали в одному приміщенні, поділивши його стіною з гипсокартону. Вже давно не маємо обладнання, посуду та пристосувань, щоб готувати…
Але мрії багатьох моїх дівчаток здійснились, нехай і не за моєю допомогою! Матусі й бабусі навчали готувати, ділилися сімейними секретами і рецептами. Для багатьох моїх учнів — і не тільки для дівчат, а і для хлопців - це були майже перші кроки в опануванні поварського мистецтва.
Подивіться, будь ласка, які вони у мене МОЛОДЦІ!
P.S: Якщо на слайді немає малюнка поварського ковпака — він має відеофайл.
© 2020, Ирина Топчий. Все права защищены.
Ірино! Дякую! Гарна презентація учнівських робіт. Всі талановиті, творчі. Особливо привернув увагу тато, якому сподобалися зефірки і хлопці -кулінари. Молодці! Вважаю, що такі уроки запам’ятаються!!!
Дякую, п. Олено! Так, мої учні дуже старались!